Ce este parkourul ?

Ce este parkourul ?

Ce este parkourul ?

Este o arta ? sau un stil de viata !

Parkour este o arta care dezvaluie adevarata identitate si care ofera actiune pura practicantilor ei.

Parkour este la baza o metoda naturala de antrenament , folosind mediul ce ne inconjoara in orice situatie.

Se concentreaza asupra posibilitatii de a face fata unui obstacol in mediul natural sau in mediul urban.
Echipamentul necesar este o pereche de pantaloni usori de tip jogging, o pereche de adidasi si un tricou.

Saritura ,Alergarea, rostogolirea si alte metode de, apucarea ,suspendarea de obiecte, balansarea pe diverse obstacole si agatare toate acestea sunt esenta care alimenteaza acest sport. Toate acestea avand un ultim scop :de a nu fi niciodata oprit de un obstacol .

Felul in care ne miscam a existat inca de la inceputurile omenirii, cand oamenii cavernelor trebuiau sa invete sa se miste cu atentie pentru a vana, a ataca si a se auto-apara. Mai tarziu, grupuri speciale ca ” Ninja ” si mai tarziu, grupurile commando erau invatate miscari specifice pentru a indeplini misiuni de infiltrare. Astazi, pompieri, soldati si fortele speciale de politie inca invata cum sa se miste fara a fi incomodate sau incetinite de obstacole.

Un singur om (chestiune inca dezbatuta) ? David Belle ? si-a devotat viata dezvoltarii acestei arte. Inconjurat de o familie compusa din campioni sportivi, David a practicat sporturi care aveau la baza efortul fizic si care ii permiteau sa se miste eficient ( cum ar fi gimnastica, probele de atletism, alpinism si arte martiale).

In aceasta privinta, David Belle spunea : ? Pasiune, stil de viata, astazi sport ? Parkour, inainte de toate, era o metoda naturala de a dezvolta toate calitatile care sunt la dispozitia corpului uman in conditii normale. Dezvoltarea fortei, agilitatii, vitezei si puterii, au fost primii pasi in aceasta aventura. Ca practicant de gimnastica si arte martiale, aveam deja unele abilitati si tehnici pe care le consideram limitate de structurile impuse de diversele sporturi pe care le practicam. Asa ca, am decis sa creez un sport propriu, si prin asta intelegand fara limitari materiale, doar o pereche de pantaloni de alergat, un tricou, o pereche buna de adidasi si eu.
In timp ce alerg, ma fixez pe un punct si il consider obiectiv, imi spun : ? Voi ajunge acolo, voi ajunge acolo direct, voi ajunge acolo rapid, si nimic nu ma va opri ? .
Trebuie sa precizez ca am fost intotdeauna un admirator infocat si cititor al ? Daredevil ? , ? Spider-Man ? si alte personaje din benzile desenate si filme de actiune. Toti razboinici exceptionali si toti atat de liberi. ?